Connect with us

Social News

Părinţii cheltuiesc mai puţin în 2023 pentru începerea şcolii din cauza creşterii preţurilor şi diminuarea veniturilor

În aceste condiţii, cheltuielile cu hainele şi cele cu produsele de tehnologie urmează să scadă cu 14%, respectiv 13%, dar cele cu rechizitele clasice ar putea creşte cu 20% faţă de 2022

Creşterea preţurilor (75%) şi diminuarea veniturilor disponibile (51%) sunt principalele motive invocate de părinţii care spun că intenţionează să cheltuiască mai puţin anul acesta pe produse necesare pentru începerea anului şcolar, arată o analiză realizată de o companie de consultanţă.

Bugetul alocat pentru fiecare copil în acest scop ar putea să scadă cu 10% faţă de 2022, iar acest comportament se manifestă în condiţiile în care 31% dintre participanţii la studiu se confruntă cu o deteriorare a situaţiei financiare comparativ cu anul trecut, reiese din studiul Deloitte back-to-school 2023.

Conform documentului citat, procentul celor care spun că vor cheltui mai mult anul acesta pe produse destinate şcolii a scăzut la 32%, de la 37% anul anterior, dar motivul creşterii sumelor alocate este legat tot de majorarea preţurilor (75% dintre cei care spun că vor cheltui sume mai mari invocă acest motiv).

În aceste condiţii, cheltuielile cu hainele şi cele cu produsele de tehnologie urmează să scadă cu 14%, respectiv 13%, dar cele cu rechizitele clasice ar putea creşte cu 20% faţă de 2022. Per total, conform estimărilor cuprinse în studiu, piaţa produselor necesare începerii şcolii se va reduce cu 9% comparativ cu anul trecut.

Cu toate acestea, mulţi părinţi sunt dispuşi să cumpere produse mai scumpe, din categoriile îmbrăcăminte şi/sau accesorii (57%) şi produse de tehnologie (56%), pentru a beneficia de o calitate mai bună sau pentru a-şi mulţumi copilul.

Fiind preocupaţi să economisească cât mai mult, 49% dintre cumpărători se documentează online înainte de a cumpăra fizic din magazine, iar 55% se informează cu privire la politica de retur înainte de a cumpăra. Astfel, sunt preferaţi comercianţii care oferă preţuri competitive, indiferent dacă vând fizic sau online, dar, în cazul celor din urmă, contează mult modul de returnare – 59% dintre cei care optează pentru această variantă spun că ar cumpăra doar de la comercianţii care oferă returul gratuit.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință