Connect with us

Sanatate

”Pachet complet” pentru bolnavul oncologic – de la diagnosticare la monitorizare

Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat joi, la Parlament, că are în vedere crearea unui „pachet complet” pentru bolnavul oncologic, cu tot ceea ce are nevoie un astfel de pacient de la momentul diagnosticării, pe parcursul tratamentului, până la monitorizare şi activităţi medicale de suport.

Referindu-se la accesul moleculelor noi în tratamentul cancerului, el a spus: „În ceea ce priveşte accesul moleculelor noi pentru tratament, într-un timp foarte scurt, vor putea intra foarte repede, noi uitându-ne la rezultat. Deci controlând rezultatul dăm acces foarte repede şi atunci nu mai există acea problemă de aşteptat nu ştiu cât. Pacienţii din România nu au acces la tratamente moderne, pacienţii din celelalte ţări din Uniunea Europeană au acces, deci este o discriminare”.

Şeful CNAS a spus că a luat în calcul şi crearea unor centre regionale sau universitare de oncologie în care să se aplice protocoale internaţionale, iar apoi tratamentul propriu-zis să fie urmat „cât mai aproape de casa pacientului”.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință