Connect with us

Social

Organizatiile Roma Capusul Mic, Christian Roma Suport, Dorcas Aid Romania si Partida Romilor Pro-Europa in sprijinul comunitatilor de romi nevoiase

In urma cu doi ani Presedintele Partidei Romilor, filiala Capusul Mare, judetul Cluj, domnul Rostas Vasile a fost vizitat de conducerea Organizatiei Roma Capusul Mic, care isi desfasoara activitatea in aceeasi localitate.

Scopul organizatiei este acela de a sprijini romii nevoiasi cu ajutoare ce constau in: haine, alimente, incaltaminte, repararea si consolidarea locuintelor, extinderea retelei de electricitate si apa potabila.

In urma discutiilor purtate cu Organizatia Roma Capusul Mic, presedintele Partidei Romilor Pro-Europa, filiala Capusul Mare, Rostas Vasile a cerut sprijinul consilierului juridic si coordonatorului regiunii N.V. al Partidei Romilor Pro-Europa, domnul Dobre Constantin, privitor la extinderea activitatilor sociale desfasurate de Roma Capusul Mic si in localitatile din tara unde sunt foarte multe comunitati de romi nevoiase.
La cateva luni a urmat o a doua intalnire cu conducerea Organizatiei Capusul Mic, prin care s-au stabilit cateva principii referitoare la extinderea si implicarea Organizatiei Roma Capusul Mic in comunitatile de romi, totul fiind finalizat in aprilie 2014 prin invitatia unei delegatii a Partidei Romilor Pro – Europa formata din Dobre Constantin, Batanas Gheorghe si Rostas Vasile in Olanda.

Cu aceasta ocazie delegatia Partidei Romilor Pro-Europa a participat la o intrunire cu Fundatia Olandeza Christian Roma Suport al carei presedinte este Aneke Steilmann, fundatie prezentata de Roma Capusul Mic. Aceasta, ulterior a fost liantul dintre delegatia Partidei Romilor Pro-Europa cu una dintre cele mai mari organizatii internationale cu filiala in judetul Cluj, Dorcas Aid Romania condusa de Attila Daray.
Dupa discutiile de la Cluj, dintre Partida Romilor Pro-Europa si Dorcas Aid Romania s-a ajuns la concluzia ca toate organizatiile au un singur tel, acela de a ajuta familiile nevoiase si au hotarat ca impreuna sa-si desfasoare actiunile caritabile.

In prima faza acordarea de ajutoare ce au constat in imbracaminte, incaltaminte, alimente, carucioare medicale, produse casnice si igienice.
In perioada 5-15 iunie s-a pus in practica intelegerea verbala dintre Partida Romilor Pro-Europa si Dorcas Aid Romania respectiv au furnizat ajutoare pentru urmatoarele localitati unde traiesc comunitati de romi, Dornesti si Voitinel din judetul Suceava.
In viitor cele doua organizatii si-au propus extinderea acestei actiuni si in alte judete din regiunea N.V.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință