Eveniment

Organizația de Femei a Partidei Romilor „Pro-Europa”, implicată în problemele comunității

Organizația de Femei a Partidei Romilor „Pro- Europa”, o structură proaspăt înființată în această vară, a început deja organizarea echipelor sale la nivel național, având în acest moment peste 200 de reprezentante în filialele din întreaga țară.

Sub conducerea doamnei președinte  Daniela -Irina Măgureanu, Organizația de Femei a Partidei Romilor a organizat deja întâlniri cu reprezentantele etniei în județele Târgu -Mureș, Sibiu, Bistrița, Călărași, Craiova, Ialomița, Giurgiu, precum și în cadrul filialei Sectorului 5 al Capitalei.

În cadrul acestor întâlniri femeile rome și-au ales liderele locale și echipele din fiecare comunitate. Urmează noi județe, fiecare filială a Partidei Romilor din țară urmând să-și aleagă și confirme  reprezentantele Organizației de Femei.

Susținute de președintele Partidei Romilor, Nicolae Păun și de Secretarul de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse,  Bogdan Paraschiv, reprezentantele Organizatiei de Femei a Partidei Romilor își vor îndeplini obiectivele, prioritare fiind prevenirea abandonului maternal și a căsătoriilor timpurii în rândul comunităților rome. Aceste proiecte vor putea fi realizate prin intermediul unor parteneriate și acțiuni specifice în teritoriu, realizate în colaborare cu instituțiile abilitate să acționeze în aceste domenii.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version