Connect with us

Social

Oradea: Târg de Crăciun, între 2 şi 26 decembrie

În Piaţa Unirii şi în Piaţa Ferdinand, între 2 şi 26 decembrie, va avea loc o nouă ediţie a Târgului de Crăciun, organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea.

Căsuţe cu bunătăţi, dulciuri ca-n copilărie, decoraţiuni şi cele mai frumoase cadouri de Crăciun se vor aşeza cuminţi în jurul bradului din Piaţa Unirii, sub mii de luminiţe fermecate. Au fost puse la dispoziţie 35 de căsuţe din lemn pentru agenţi economici din sectoarele alimentar şi non-alimentar, 14 locaţii pentru amplasamente de tip construcţie proprie food truck şi cinci amplasamente pentru atracţii. Au fost invitaţi să participe producătorii de bunătăţi tradiţionale, dulciuri sau alte specialităţi, meşteri populari, artizani de suveniruri şi articole specifice sărbătorilor de iarnă.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, în piaţa centrală a oraşului a ajuns şi bradul de Crăciun, înalt de 16 metri, care va fi decorat cu şiruri de led-uri galbene, 14.000 de puncte luminoase şi 300 de globuri de culoare roşie.

De asemenea, în Piaţa Unirii a fost adusă pentru prima oară în oraş, din Ungaria, şi montată o roată de mari dimensiuni, cu o înălţime de 30 de metri, ce va fi învăluită de lumini multicolore. Roata carusel dispune de 18 cabine a câte patru locuri.

Centrul Oradiei va fi împodobit cu ţurţuri luminoşi, figurine 3D, leduri albe calde, perdele de lumini, bannere luminoase etc. În zonele menţionate se vor regăsi şi decoraţiuni sub formă de stea, îngeri, conuri, pinguini, oameni de zăpadă şi chiar un Moş Crăciun. În anii trecuţi, iluminatul festiv era realizat şi pe marile bulevarde din oraş.

Luminiţele vor fi aprinse în după-masa zilei de 2 decembrie, iar iluminatul de sărbători va înfrumuseţa oraşul până în data de 5 ianuarie 2023, inclusiv. Orădenii şi turiştii care vor vizita oraşul vor putea admira şi se vor putea bucura de decoruri feerice plimbându-se în Piaţa Unirii, pe străzile Vasile Alecsandri, Republicii pietonal, Libertăţii, Grigorescu, Aurel Lazăr. Va fi împodobit şi Podul Sfântul Ladislau ce face legătura dintre Piaţa Unirii şi Piaţa Ferdinand, precum şi impozanta clădire a administraţiei locale.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință