Connect with us

Social

Opt din zece români cred că preţurile vor creşte în medie cu 25% în perioada următoare

Opt din zece români cred că în perioada următoare preţurile vor creşte în medie cu 25%

Opt din zece români cred că în perioada următoare preţurile vor creşte în medie cu 25%, arată un studiu realizat recent de Ipsos pentru ING Bank.

În acest context, pentru a ţine pasul, 80% dintre ei vânează reducerile şi promoţiile în cumpărăturile zilnice şi peste 50% au cheltuit mai puţin pe articolele vestimentare, conform unui comunicat.

Totodată, 36% dintre participanţii la studiu au spus că au amânat cumpărarea de bunuri de folosinţă îndelungată (precum un autovehicul), 18% au amânat deschiderea propriului business, respectiv 16% au amânat schimbarea job-ului, în timp ce 14% încă se mai gândesc, momentan, cu privire la aducerea pe lume a unui copil.

În privinţa cumpărăturilor de haine, peste jumătate dintre respondenţi încearcă să reducă costurile. „Nici frecvenţa activităţilor de relaxare nu a rămas la fel, 50% dintre ei limitând ieşitul în oraş. 44% dintre români dau mai puţini bani pe îngrijirea personală, iar 43% au fost nevoiţi să facă mai puţin sport sau să micşoreze bugetul pentru hobby-uri”, arată studiul.

Creşterea preţurilor la bunurile de consum zilnic a afectat majoritatea românilor. Prin urmare, mai mult de 30% se orientează către mărci mai ieftine şi 22% consumă mai puţin decât o făceau înainte.

 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință