Connect with us

Social

OMS: Hărţuirea în mediul online afectează unu din şase copii de vârstă şcolară

Unu din şase şcolari este afectat de hărţuire în mediul online (cyberbullying), conform celui de-al doilea raport cu privire la comportamentul de sănătate al copiilor de vârstă şcolară (Health Behaviour in School-aged Children – HBSC), realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi publicat miercuri de la Copenhaga, transmite DPA.

Violenţa în mediul online a înregistrat o creştere semnificativă de la primul raport, publicat în 2018. Actualul raport cuprinde date din perioada 2018 – 2022.

Aproximativ 15% dintre elevi s-au confruntat deja cu episoade de „cyberbullying”. Procentul băieţilor afectaţi a crescut de la 12% în raportul precedent, la 15% în prezent, iar în cazul fetelor a crescut de la 13% la 16%.

Aproximativ 1 din 8 şcolari cu vârsta între 11 şi 15 ani a recunoscut că a hărţuit deja pe cineva în mediul digital. În 2018, 11% dintre băieţi au recunoscut acest lucru, iar în prezent procentul a crescut la 14%. În cazul fetelor, procentul a crescut de la 7% la 9%.

Raportul s-a concentrat pe tiparele comportamentelor de hărţuire şi violenţă între copii şi adolescenţi şi a analizat date provenind de la peste 279.000 de copii de vârstă şcolară din 44 de ţări şi regiuni din Europa, Asia Centrală şi Canada.

Conform raportului, numărul incidentelor de hărţuire şi violenţă petrecute în şcoli a rămas relativ stabil. Aproximativ 11% dintre elevi susţin că au fost victime ale unui astfel de incident în şcoală, iar 6% au susţinut că au fost autori ai unui astfel de incident. Acest comportament este puţin mai frecvent în cazul băieţilor (8%) decât al fetelor (6%).

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință