Connect with us

Social

Oferta pentru joburi în industria ospitalităţii s-a majorat cu 15%, în plin sezon estival

Oferta pentru locuri de muncă în industria ospitalităţii din România a crescut cu 15%, în această vară, comparativ cu perioada similară din 2022, relevă un studiu publicat, joi, de o platformă de recrutare online.

În acest context, la ora actuală, pe Bestjobs sunt disponibile aproximativ 2.000 de posturi în Turism şi HoReCa, la nivel naţional.

Potrivit sursei citate, o accelerare a turismului pe plan local este confirmată şi de cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), care arată că numărul străinilor care vizitau ţara noastră în mai 2023 era cu 13% mai mare decât în 2022, indicând un sezon turistic mai activ.

Cea mai mare parte a ofertei de joburi este concentrată în regiunile cu trafic turistic mai intens, cum ar fi staţiunile de la mare şi munte, dar şi Capitala României.

În ceea ce priveşte cuantumul salariilor în acest domeniu, oferta este cuprinsă între 450 şi 600 de euro, pentru posturile de operator recepţie, în timp ce un ospătar poate câştiga aproximativ 500 de euro, în medie, fără bacşiş, iar un angajat care prepară şaorma poate ajunge la un câştig cuprins între 450 şi chiar 700 de euro, net.

De asemenea, un agent turistic poate primi între 800 şi 1.200 de euro/lună, iar un administrator de pensiune turistică, aproximativ 1.000 euro net/lună.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință