Connect with us

Educatie

O sucursală a Universităţii Politehnica Bucureşti ar putea fi înfiinţată la Slatina

O sucursală a Universităţii Politehnica Bucureşti ar putea fi înfiinţată în municipiul Slatina şi ar urma să funcţioneze în clădirea fostului Colegiu Agricol „Carol I”, potrivit unui proiect de hotărâre privind aprobarea de către Consiliul Local Slatina a unui acord de principiu pentru darea în folosinţă gratuită către Politehnică a spaţiilor fostului liceu.

Proiectul de hotărâre va fi supus votului Consiliului Local Slatina în şedinţa de la finalul lunii aprilie.

Colegiul Agricol „Carol I” a fost comasat în 2017 cu Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” şi spaţiile fostului colegiu agricol au rămas nefolosite în mare parte.

În raportul de specialitate al proiectului se arată că darea în folosinţă gratuită a unor spaţii ale fostului colegiu agricol către Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie – Politehnica Bucureşti ar permite instituţiei de învăţământ universitar implementarea strategiei acesteia de extindere a serviciilor universităţii şi înfiinţarea unei sucursale în municipiul Slatina.

Printre argumentele pentru aprobarea proiectului de hotărâre menţionate în raportul de specialitate se numără „faptul că Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie – Politehnica Bucureşti este cea mai mare instituţie de învăţământ superior din România şi unul dintre cele mai extinse centre de cercetare din ţară, cu o rată de angajare a absolvenţilor de peste 95% în primul an după absolvire, propunându-şi extinderea serviciilor universităţii în mai multe regiuni din ţară, cu obiectivul de a creşte rata de angajare şi de a reduce gradul de tensionare a pieţei muncii la nivel naţional, iar pentru atingerea acestui obiectiv, fiind în curs de demarare a unei campanii naţionale prin care solicită sprijinul autorităţilor locale pentru implementarea strategiei propuse”.

În Slatina funcţionează o sucursală a USAMV Bucureşti şi facultăţi ce pregătesc specialişti în educaţie, însă în contextul unei platforme industriale cu peste 10.000 de angajaţi nu sunt facultăţi cu profil tehnic ai căror absolvenţi să poată profesa în industrie.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință