Educatie

O nouă sesiune de admitere la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi – 14 locuri sunt pentru candidaţii etnici romi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a anunţat că în perioada 5-7 septembrie organizează o nouă sesiune de înscrieri pentru studii de licenţă şi master

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a anunţat că în perioada 5-7 septembrie organizează o nouă sesiune de înscrieri pentru studii de licenţă şi master, la facultăţile şi specializările unde au rămas locuri disponibile după admiterea din iulie.

Potrivit sursei citate, candidaţii au posibilitatea de a se înscrie online, la adresa inscriere.uaic.ro, sau prin depunerea dosarului la sediul facultăţilor şi filialelor UAIC.

Pentru studiile de licenţă vor fi scoase la concurs 2378 de locuri. Dintre acestea, 2056 de locuri pentru candidaţii români: 273 de locuri la buget (din care 15 locuri pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială, 6 locuri pentru candidaţii cu cerinţe educaţionale speciale/dizabilităţi, 36 de locuri pentru absolvenţii de licee situate în mediul rural, 14 locuri pentru candidaţii etnici romi) şi 1783 de locuri la taxă. De asemenea, 322 de locuri sunt alocate pentru candidaţii români de pretutindeni: 268 de locuri la buget (dintre care 17 locuri la Extensiunea Bălţi şi 41 de locuri la Extensiunea Chişinău) şi 54 locuri la taxă.

La Facultatea de Drept şi Facultatea de Informatică nu se organizează admitere pentru studii de licenţă în septembrie, întrucât au fost ocupate toate locurile în sesiunea de admitere din iulie.

„Candidaţii se pot înscrie în perioada 5-7 septembrie pentru locurile rămase libere la specializările de licenţă în cadrul Filialelor UAIC de la Botoşani şi Focşani. Astfel, la Filiala Botoşani sunt disponibile 6 locuri cu taxă la programul de studii Finanţe şi Bănci (ID) şi 2 locuri cu taxă la programul de studii Administraţie publică (ID). La Filiala Focşani, candidaţii pot opta pentru programul de studii Limba şi literatura română – Limba şi literatura modernă (IF), unde sunt 4 locuri la buget şi 9 locuri la taxă şi pentru programul de studii Istorie (ID), ce pune la dispoziţie 14 locuri la taxă”, se menţionează într-un comunicat al UAIC.

Pentru admiterea la studii de master, facultăţile din cadrul UAIC vor scoate la concurs 1968 de locuri: 1682 de locuri pentru candidaţii români (383 de locuri la buget şi 1299 de locuri la taxă) şi 286 de locuri pentru candidaţii români de pretutindeni: 180 de locuri la buget (dintre care 50 de locuri la Extensiunea Chişinău, 21 de locuri la Extensiunea Bălţi) şi 106 locuri cu taxă.
Facultatea de Informatică nu organizează admitere pentru studii de master în septembrie, deoarece toate locurile au fost ocupate în sesiunea din iulie.

Candidaţii care doresc să urmeze studii universitare de master se pot înscrie, de asemenea, pentru locurile rămase neocupate la programele ce vor funcţiona în cadrul filialelor Filialelor UAIC de la Focşani şi Botoşani. Astfel, la Filiala Focşani sunt disponibile 8 locuri la buget şi 4 locuri la taxă la programul de studii Drept şi ordine publică (IF), 23 de locuri cu taxă la programul de studii Matematici fundamentale pentru învăţământ (IFR) şi 1 loc cu taxă la programul de studii Evaluare clinică, consiliere şi psihoterapie de cuplu şi familie (IF). La Filiala Botoşani a Universităţii, candidaţii se pot înscrie pentru cele 9 locuri la buget din cadrul programului de master Retorica discursului ştiinţific, literar, jurnalistic, publicitar şi electoral (IF).

De asemenea, în perioada 1-6 septembrie 2022 au loc înscrieri pentru studiile universitare de doctorat, pentru cele 150 de locuri la buget (75 de locuri cu bursă oferită de Ministerul Educaţiei) şi 119 locuri cu taxă. În plus, pentru candidaţii români de pretutindeni sunt alocate de la Ministerul Educaţiei 14 locuri la buget (10 cu bursă şi 4 fără bursă).

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version