Connect with us

Social

O nouă ediţie Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 7,10% pe an la titlurile de stat

Românii pot accesa, începând de luni, o nouă tranşă de titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,25% şi, respectiv, 7,10%, conform unui comunicat al Ministerului de Finanţe.

Titlurile de stat au valoarea nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. În 2023, în cele opt ediţii ale programului, românii au investit peste 7,56 miliarde de lei, iar numărul total al subscrierilor este unul consistent – peste 178.000.

„Am lansat astăzi noi ediţii, atât pentru Tezaur, cât şi pentru Fidelis. Ne adresăm astfel tuturor celor care vor să-şi investească economiile în instrumente financiare sigure, neimpozabile, cu maturităţi diferite şi randamente atractive. Aşadar, fie că sunt rezidenţi sau nerezidenţi, fie că vor să depună economiile direct de acasă, să meargă la bancă sau la Poştă, ne asigurăm că instrumentele noastre sunt accesibile şi potrivite pentru toate nivelurile de economii şi în toate mediile, fiind structurate pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecăruia”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 18 septembrie – 12 octombrie 2023 online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului; între 18 septembrie – 13 octombrie 2023 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului; între 18 septembrie – 12 octombrie 2023 în mediul urban şi 18 septembrie – 11 octombrie 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Tot luni, 18 septembrie, Ministerul Finanţelor lansează a treia ediţie a Programului de titluri de stat Fidelis din 2023, desfăşurată de Ministerul Finanţelor în parteneriat cu Morning Glory, Rock FM.

Tranşa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţa la un an, având o dobândă de 7,25%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediţii. Perioada de desfăşurare este 18 septembrie – 3 octombrie.

În afară de tranşa specială, ediţia Fidelis care a debutat luni va conţine şi emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6,25% şi respectiv 7,10% şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,90%, respectiv 5,30%.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință