Connect with us

La zi

O nouă ediţie a Indagra la Romexpo

Cel mai cunoscut eveniment agricol din România – Indagra & Indagra Food – se deschide miercuri la Romexpo, unde vor participa peste 550 de firme din 23 de ţări.

„În perioada 25 – 29 octombrie, Romexpo, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, organizează Indagra & Indagra Food 2023 – cel mai important concept de networking agricol şi alimentar din România. Peste 550 de companii din sectorul agricol şi alimentar participă la ediţia de anul acesta, suprafaţa expoziţională ocupată la interior şi exterior fiind de peste 30.000 mp”, informează un comunicat al organizatorilor.

La cele două târguri vor fi prezente 23 de ţări, respectiv Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Liban, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia, Ucraina şi Ungaria, evenimentul înregistrând un grad de internaţionalizare de 38%.

„Indagra & Indagra Food este mult mai mult decât un simplu concept expoziţional. Este o platformă dinamică de referinţă care serveşte ca un adevărat hub de afaceri, unde experţi renumiţi din industrie se întâlnesc pentru a testa tehnologii top din sectorul agricol şi alimentar şi cel mai important: pentru a face schimb de know – how. Indagra promovează practicile agricole durabile care respectă mediul înconjurător, tehnologiile moderne care ajută fermierii să-şi gestioneze eficient resursele şi să-şi optimizeze activitatea agricolă, iar Indagra Food impulsionează dialogul şi cooperarea dintre cei implicaţi în procesul de producţie, distribuţie şi procesare a alimentelor şi instituţiile cu rol de decizie sau profesionişti renumiţi din acest sector”, transmite Oana Netbai, PR Romexpo.

Potrivit organizatorilor, Indagra 2023 aduce în prim plan tehnologiile viitorului din sectorul agricol şi inovaţiile din horticultură, viticultură şi zootehnie, şi este dedicată atât companiilor de profil din România, cât şi celor din străinătate. La târg sunt aşteptaţi antreprenori, fermieri, ingineri agricoli, producători şi importatori din domeniul agricol, studenţi la facultăţi cu profil agricol şi agroalimentar, reprezentanţi ai instituţiilor publice, precum şi publicul larg.

Indagra Food 2023 promovează practicile responsabile de producţie, echipamentele şi tehnologiile care accelerează transformarea digitală a industriei, precum şi soluţiile ecologice cu impact redus asupra mediului. Manifestarea se adresează producătorilor, distribuitorilor şi importatorilor de echipamente şi tehnologii pentru industria cărnii, dar şi reprezentanţilor domeniului panificaţiei, industrializării legumelor şi fructelor, prelucrării peştelui şi laptelui.

Pe lângă partea expoziţională, conceptul Indagra & Indagra Food 2023 oferă participanţilor şi un program de activităţi conexe tematice.

Astfel, în data de 26 octombrie va fi organizat US Trade Talks Forum de către CCIR şi Ambasada SUA în România, evenimentul reunind factori de decizie guvernamentali şi companii din România, Bulgaria, Moldova şi Ucraina, prezente la Inadgra şi oferind o suită de oportunităţi, în special în contextul investiţiilor bugetare ale UE şi naţionale în energie verde, agricultură şi infrastructura de irigaţii.

De asemenea, în aceeaşi zi va avea loc conferinţa „Orizonturi ale Planului Strategic 2023-2027”, organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală, iar conferinţa „Cooperative agricole în pragul unui nou exerciţiu financiar, organizată de Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă se va desfăşura pe 27 octombrie.

În data de 28 octombrie, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti va organiza mai multe conferinţe care vor viza risipa alimentară, evaluarea autenticităţii în pensiunile rurale din România, utilizarea fibrelor vegetale în produsele de carne, microalgele – o nouă sursă de Omega-3 etc.

Simpozionul Tehnico – Ştiintific organizat de Asociaţia Generală a Frigotehniştilor din România se va desfăşura tot în data de 28 octombrie.

Potrivit organizatorilor, Indagra & Indagra Food 2023 are şi o latură dedicată publicului larg, astfel pe durata celor 5 zile, vizitatorii sunt invitaţi să admire cele mai frumoase exemplare de animale şi să guste din bucatele tradiţionale româneşti.

Program de vizitare este în perioada 25 – 28 octombrie 2023, în intervalul orar 9:00 – 18:00, iar în 29 octombrie 2023, în intervalul orar 9:00 – 16:00. Biletul de intrare costă 20 de lei. 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință