Connect with us

La zi

O angajată de la 112 jigneşte o femeie de etnie romă

În seara de 25 aprilie, Florica Moldovan, o tânără din Sălaj care împlinise chiar în ziua aceea 25 de ani, a sunat la 112, cu disperare în voce. Femeia fusese bătută cu o coadă de mop de către un șofer de microbuz în autogara din Zalău.


Florica îl avea în brațe pe David, băiețelul său de câteva luni, iar lângă ea era un alt copil, Moise. Ea venea de la spital, unde îi dusese pe copii, și voia să meargă acasă cu ”rata”, cu prima destinație comuna Hereclean. Scena bătăii din curtea autogării a fost urmărită online de sute de mii de oameni, după ce unul dintre pasageri a filmat incidentul și l-a postat pe net.
Înregistrarea apelului din acea seară, pe care Florica Moldovan a obținut-o de la STS, cu sprijinul asociației E-Romnja, arată cum au stat lucrurile în realitate.


Florica nu a fost doar ignorată, așa cum a relatat ea, ci de-a dreptul umilită. Femeia a sunat la 112, dar operatoarea, care ar trebui să fie “gardianul caracterului şi reputaţiei centrului” și căreia fișa postului îi cere “eficienţă, loialitate, sociabilitate, promptitudine, inteligenţă şi integritate morală”, conform Manualului STS de operare în cadrul centrelor Unice pentru apeluri de urgență, a făcut-o “nebună”, “cioară” și a dat-o dracului pe tânără! “Vorbiți ca ciorile!” “Trăzni-v-ar! Du-te dreacu!”


Polițistul, către care operatoarea a făcut transferul, le-a repezit pe victimă și pe martora ei, spunându-le să vină la secție să depună plângere. După care omul legii a închis.


Reprezentanții STS au spus că s-a constituit o comisie internă cu privire la “cercetarea modului de gestionare al apelului de către operatoarea 112”.


STS a mai comunicat că “modul de procesare al apelului de către operatoare încalcă reglementările interne referitoare la etica și deontologia profesională, aducând atingere onoarei, reputației și demnității persoanelor cu care a intrat în legătură în exercitarea atribuțiilor de serviciu.”


Sursa: libertatea.ro

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință