Connect with us

Asul de trefla

Numele sociologului de etnie romă Nicolae Gheorghe a fost atribuit piaţetei de la intersecţia străzilor Paul Orleanu şi Sfinţii Apostoli

Consiliului General al Capitalei a hotărât atribuirea denumirii Piaţa Nicolae Gheorghe spaţiului public din Sectorul 4 situat la intersecţia Străzii Paul Orleanu cu Strada Sfinţii Apostoli.

Sociologul de etnie romă Nicolae Gheorghe, născut pe 12 noiembrie 1946 la Roşiorii de Vede şi decedat în 8 august 2013, este considerat „de activişti, sociologi şi o parte din elita politică naţională şi europeană părintele activismului civic rom din România şi reformatorul mişcării internaţionale a romilor”, se subliniază în documentul citat.

Acesta a fost vicepreşedintele Uniunii Internaţionale a Romilor în 1991 şi a primit în 1992 din partea statului francez „Premiul pentru drepturile omului”. Banii obţinuţi i-a utilizat pentru a implementa proiecte în comunităţile de romi care erau afectate de conflicte interetnice. În 1993 a primit Premiul Bruno Kreisky, la Viena. A fondat Asociaţia Romani CRISS, iar între anii 1999 şi 2006 a fost senior adviser al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare (OSCE) în Europa pentru Punctul de Contact pentru Romi şi Sinti.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință