Social News

Numărul locurilor de muncă remote a scăzut pentru prima oară în ultimii trei ani

Cei mai interesaţi de aceste locuri de muncă sunt candidaţii din categoria de vârstă 25 – 35 de ani

Aplicările pentru locuri de muncă remote au înregistrat cel mai ridicat nivel din anul 2020 şi până în prezent, deşi numărul de posturi oferit pentru acest tip de muncă a scăzut pentru prima oară în ultimii trei ani, reiese dintr-o analiză publicată, miercuri, de către reprezentanţii unei platforme de recrutare online.

Conform datelor citate, dacă în perioada februarie – martie 2022, fuseseră postate aproape 3.000 de locuri de muncă remote pe ejobs.ro, în aceeaşi perioadă din 2023 numărul a scăzut la aproximativ 1.500. Pentru acestea au fost înregistrate peste 116.000 de aplicări în ultima lună din acest an, în timp ce, în perioada februarie – martie 2022, numărul de aplicări pentru joburile remote a fost de aproximativ 104.000.

Sectorul call – center/BPO continuă să scoată în piaţă cele mai multe astfel de joburi, însă la jumătate, din punct de vedere numeric, faţă de februarie – martie 2022.

De asemenea, un număr redus de posturi remote se consemnează în cazul angajatorilor din advertising/marketing/PR, IT/telecom, training şi servicii. Cele mai multe dintre poziţiile postate în ultima lună sunt pentru candidaţii „entry level”, cu maximum doi ani de experienţă.

Cei mai interesaţi de aceste locuri de muncă sunt candidaţii din categoria de vârstă 25 – 35 de ani, urmaţi de cei aflaţi la primul job sau care au intrat recent pe piaţa muncii, respectiv tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. Totodată, segmentul 36 – 45 de ani generează de trei ori mai puţine aplicări pentru această categorie de locuri de muncă, în timp ce pentru candidaţii care au peste 45 de ani reprezintă o opţiune pe care aproape nu o iau în calcul, fiind înregistrate mai puţin de 5.000 de aplicări în ultima lună.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version