Connect with us

Social

Numărul companiilor intrate în insolvenţă a scăzut cu 6,2% în primul semestru

Numărul companiilor intrate în insolvenţă a scăzut cu 6,2% în primul semestru, la 3.290, faţă de 3.510 în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată o analiză a CITR, companie activă pe piaţa de insolvenţă şi restructurare.

În acelaşi timp, în rândul companiilor de impact, numărul celor intrate în insolvenţă creşte la 35, faţă de cele 32 cât se înregistrase în aceeaşi perioadă din 2022.

Conform sursei citate, mediul de afaceri a arătat un interes crescut pentru noile produse de restructurare, cu 30 proiecte de concordat preventiv, dintre care două sunt deja omologate de către instanţă.

În primul semestru al acestui an, 30 de companii au apelat la măsuri de restructurare prin concordat preventiv, dintre care opt companii de impact, cu active de peste un milion de euro, comparativ cu 12 astfel de cereri în întregul an 2022.

Raportat la numărul total al insolvenţelor înregistrate în perioada ianuarie-iunie 2023, 3.290, companiile de impact, cu active imobilizate de peste un milion de euro, reprezintă 1,06%.

Cele mai afectate domenii sunt: construcţiile (449 companii în insolvenţă), transporturi rutiere de mărfuri (248 companii) şi comerţul (177 companii). Pe de altă parte, aceste domenii înregistrează şi cele mai multe companii din economie.

În Bucureşti, 695 de companii au apelat la procedura insolvenţei, dintre care 17 companii de impact, cu active de peste un milion de euro. La nivel de judeţe, distribuţia insolvenţelor din primul semestru al anului 2023 aduce Bihorul pe prima poziţie, cu 241 de companii şi 7,33% din totalul insolvenţelor înregistrate. Urmează Cluj, cu 174 de companii şi o pondere de 5,29% din total, şi Constanţa, cu 165 de companii, ceea ce reprezintă 5,02% din numărul insolvenţelor înregistrate, la nivel naţional.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință