Connect with us

Sport

Nicu Buceanu – liderul concursului de 5000 de kilometri din cadrul Festivalului Internaţional de Ultramaraton de la Atena

Nicu Buceanu este liderul concursului de 5000 de kilometri din cadrul Festivalului International de Ultramaraton de la Atena. A alergat in 22 de zile si cateva ore 2315 kilometri. Ultimele 5 zile au fost insa un cosmar: o rana din talpa ajunsa, pana la carne, i-a dat mari batai de cap. Zilele ploioase i-au accentuat starea de iritabilitate pentru ca niciun strop de apa nu trebuie sa patrunda la rana pentru a grabi vindecarea. Astfel ca ultramaratonistul din Bucuresti a fost nevoit sa alerge cu cate doua pungi infasurate in jurul piciorului.

Nicu Buceanu a stabilit cateva borne incredibile pentru ultraatletismul romanesc:„Am parcurs 2000 de kilometri in 18 zile si 14 ore. Ma bucura foarte mult acest rezultat”

Nicu Buceanu continua teribilul concurs de 60 de zile din capitala Greciei, Atena. Trebuie sa parcurga 84 de kilometri pe zi pentru a deveni primul roman din istorie care termina o astfel de intrecere mamut. Pana in acest moment a acumulat o rezerva de 448 de kilometri.

Stabilit in Anglia, Nicu Buceanu este rom, este fratele mai mic al Marianei Buceanu, sociolog și psiholog, de la Agenția Națională pentru Romi, cunoscută formatoare pe comunicare, „mama mediatoarelor sanitare rrome”. Nicu, Mariana și Cristi Buceanu vin dintr-o familie de romi din Brașov, dar strămutată peste noapte la Slobozia de Ialomița, în 1987, pentru că tatăl lor luase parte la greva de atunci de la Brașov.

Cei trei copii ai familiei Buceanu (mijlociul, Cristi Buceanu, este cameraman, căsătorit cu socioloaga Mariana Dincă) au fost educați ireproșabil de regretata lor mamă. Tatăl lor trăiește la Brașov.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință