Connect with us

Eveniment

Nicolae Păun: Scorul APRPE la alegerile locale de anul acesta a fost cu 50% mai mare decât la alegerile precedente

Invitaţii realizatoarei Monica Cornea în cadrul ultimei ediții a emisiunii „Romi Pentru România” de pe B1TV au fost președintele Partidei Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun şi deputatul minorităţii rome în Parlamentul României, Cătălin Manea. Cei doi invitaţi au făcut o analiză a rezultatului APRPE de la alegerile locale.

„Până la urmă această comasare a alegerilor a fost benefică pentru alegători, în sensul că s-a dorit o participare cât mai mare la acest proces electoral. S-a atins scopul final, peste 8 milione şi jumătate de cetăţeni români participând la vot. Putem spune că scorul organizaţiei noastre a fost unul în creştere cu aproape 50 de procente mai mare decât la alegerile din anul 2020. Putem spune că a fost chiar dublu faţă de ce a fost în anul 2020. „, a declarat preşedintele APRPE, Nicolae Păun.

„Şi de această dată, unii nu s-au dezis şi au încercat cu bani, cu una cu alta, să cumpere voturi, să ameninţe primarii în funcție, să facă trafic de influenţă. Cu toate acestea pot spune bine că s-a  încheiat cu bine în final şi avem undeva la aproximativ 442 de consilieri locali, avem 18 consilieri judeţeni, la care se mai adaugă 3 consilieri la Sectorul 5 şi 11 primari. Este un scor bun. De altfel Partida Romilor rămâne cea mai importantă organizaţie a romilor şi este singura organizaţie care din anul 1992, de când se organizează alegeri constituțional, legal, democratic, a reușit să se menţină în trend”, a concluzionat Nicolae Păun.

„Cel mai important obiectiv a fost acela de a asigura reprezentarea membrilor comunităţilor de romi în consilile locale şi în consilile judeţene, iar rezultatele prezentate de către domnul președinte sunt mai mult decât relevante. Nu am luat în calcul aici poziţiile de viceprimar, acestea se vor negocia la momentul constituirii Consillor locale, undeva la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Vom avea şi mulţi viceprimari. „, a punctat şi Cătălin Manea.

 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință