Connect with us

Presedintele PRPE

Nicolae Păun: Peste 100.000 de romi nu au fost încă recenzați

Nicolae Păun, președintele Asociației Partidei Romilor Pro-Europa, atrage atenția președintelui Institului Național pentru Statistică, Tudorel Andrei, asupra faptului că peste 100.000 de romi nu au fost recenzați până în momentul de față. 

“Primesc zilnic mesaje și telefoane de la membrii Partidei Romilor Pro-Europa din teritoriu, care mi se plâng că recenzorii nu au călcat în cartierele de romi, pentru a-i recenza. Au trecut câteva luni de când a început procesul de recenzare la domiciliu, iar recenzorii refuză să meargă în cartierele de romi, pentru a-i recenza. Așa ceva este inacceptabil! Atrag atenția domnului președinte al INS, Tudorel Andrei, asupra faptului că recensământul este foarte important pentru comunitatea romă din România, deoarece în funcție de numărul real al romilor declarați la recensământ vor fi elaborate măsurile publice de ajutorare a acestor comunități. Dacă se va întâmpla ca la recensământul trecut, când multe comunități de romi nu au fost recenzate sau romii au fost recenzați ca români, atunci acele comunități sunt condamnate la sărăcie în continuare. Fac un apel la președintele INS Tudorel Andrei să trimită recenzorii în comunitățile de romi”, a declarat Nicolae Păun, președintele Asociației Partidei Romilor Pro-Europa.

Liderul romilor afirmă că în foarte multe localități, recensământul s-a făcut din birou, fără ca recenzorii să meargă în cartierele de romi. Prin urmare, planează o mare suspiciune asupra cifrelor înscrise în baza de date, unde romii nu au fost înregistrați în număr real sau au fost înregistrați ca români, nu ca etnici romi.

La rândul său, deputatul Cătălin Manea, reprezentantul romilor în Parlament, solicită recenzorilor să meargă în cartierele de romi și să recenzeze populația.

“În lipsa unor cifre reale ale romilor care trăiesc în România, problemele și nevoile romilor se vor amplifica, iar sărăcia din acele comunități se va amplifica. Romii nerecenzați sunt condamnați la neintegrare și excludere socială. De aceea fac un apel la toți recenzorii să meargă în comunități, pentru a-i recenza pe romi”, a precizat deputatul Cătălin Manea.

Recensământul se încheie duminică, 31 iulie. Liderii Partidei Romilor Pro-Europa speră ca măcar acum, pe ultima sută de metri, recenzorii să meargă în comunitățile de romi, pentru a recenza populația.

Pentru mai multe detalii, persoana de contact este deputatul Cătălin Manea, telefon – 0745 027 175.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință