Connect with us

Comunicate

Nicolae Păun: Nu mai vreau romi în genunchi. Vreau romi educați, vreau romi pentru România!

30.07.2023
         Asociația Partida Romilor Pro-Europa
                      Comunicat de presă

Nicolae Păun, președintele APRPE: „Nu mai vreau romi în genunchi. Vreau romi educați, vreau romi pentru România!”

Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE), a declarat sâmbătă, în cadrul Conferinței regionale a APRPE Cluj „Uniți suntem mai puternici”, că își dorește politici noi și măsuri concrete pentru minoritatea romă din România, pentru ca aceștia să aibă un nivel de trai mai bun. ” Nu mai vreau romi în genunchi sau care să stea în poziția ghiocelului. Îmi doresc măsuri concrete pentru minoritatea romă, pentru a ne putea crește copii educați, pentru a avea un trai mai bun, pentru a ne integra mai bine în societate. În toamnă, Partida Romilor va lansa proiectul Romi pentru România, prin care ne vom axa pe 3 teme principale: educație, dezvoltare comunitară și reprezentare. Partida Romilor pune educația pe primul loc pentru romii din România. Consider că educația e calea cea mai eficientă spre integrare și un nivel de trai mai bun. Dezvoltarea înseamnă condiții mai bune de trai pentru romi. Îmi doresc ca toate comunitățile sărace să aibă apă potabilă, canalizare, drumuri asfaltate, școli și grădinițe. La nivel de reprezentare, romii trebuie să aibă proprii reprezentanții în instituțiile centrale și locale ale statului, care să ne reprezinte interesele”, a declarat Nicolae Păun.


Președintele APRPE a precizat că Partida Romilor are în vedere colaborări cu trei partide din România: PSD, PNL și UDMR. „Nu avem ce discuta cu partidele considerate extremiste. Am un mesaj pentru reprezentanții celor trei partide prezenți în sală: România are nevoie de romi, romii au nevoie de România”, a spus Nicolae Păun.

Președintele APRPE a adăugat că eventualele alianțe politice vor fi stabilite în toamna acestui an, în cadrul unui congres extraordinar al Partidei Romilor.

La Conferința regională a APRPE Cluj, au fost prezenți peste 700 de romi, reprezentanți ai PSD, PNL și UDMR, miniștri, foști demnitari, senatori, deputați și reprezentanți locali.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință