Connect with us

Eveniment

Nicolae Păun, gest de omenie pentru credincioșii din Ferentari

Una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, Adormirea Maicii Domnului, a fost marcată și anul acesta cu multă evlavie de credincioșii din Sectorul 5 al Capitalei. Zeci de oameni au venit în dimineața zilei de 15 august la Biserica „Tuturor Sfinților Români” aflată în cartierul Ferentari, pentru a participa la Sfânta Liturghie.

Zona este recunoscută pentru numărul mare de cetățeni romi, majoritatea având familii numeroase și venituri modeste. Toți cei prezenți la slujbă au fost primiți cu dragoste și deschidere în Casa Domnului, la acest mare Praznic.

Cu sprijinul președintelui Partidei Romilor „Pro-Europa”, Nicolae Păun, slujitorii bisericii s-au pregătit pentru a întâmpina cum se cuvine  marea Sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului. După slujba care încheie și postul Sfintei Mării, oamenii au primit câte o porție de sarmale și un pahar de vin.

„Ne-am pregătit în mod deosebit, mai ales din punct de vedere duhovnicesc. Ne-am spovedit, ne-am împărtășit cu trupul și sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. De asemenea, am pregătit și daruri pentru credincioși, pentru a se înfrupta nu numai din hrana duhovnicească, ci și din cea trupească.

În acest sens ne-a ajutat domnul Nicolae Păun, pentru a împlinii și aceste daruri trupești, pentru ca oamenii să participe și la această agapă de dragoste sufletească pe care o avem noi aici în comunitate.”, a amintit Nenea Adrian Ștefan, preot coslujitor la Parohia „Tuturor Sfinților Români”.

 

În cultura creștină, Fecioara Maria este octortitoarea marinarilor de pretutindeni, dar și a familiei, fecioarelor, a celor bolnavi și a nevoiașilor.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință