Connect with us

Eveniment

Nicolae Păun cere înăsprirea legii anti-droguri: 7 ani de închisoare și pentru consumatori, și pentru distribuitori

Liderul romilor din România, Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE), cere parlamentarilor să înăsprească legea anti-droguri, pentru a fi evitate pe viitor întâmplări dramatice precum accidentul de la 2 Mai, în care doi tineri nevinovați au fost omorâți de un drogat.

“Legea anti-droguri trebuie să aibă prevederi clare, simple: cel puțin 7 ani de închisoare atât pentru consumatori, cât și pentru distribuitori. Trebuie înăsprite pedepsele, pentru ca nimeni să nu se mai gândească să se apropie de aceste substanțe criminale. Un drogat e un pericol public, chiar dacă se află la volan, la un concert sau acasă, în familie. Legea Anastasia nu rezolvă consumul de droguri, iar Poliția Română e depășită de acest fenomen, cele mai elocvente exemple le vedem la marile festivaluri de muzică”, a explicat Nicolae Păun.

Liderul romilor din România consideră că trebuie să avem toleranță zero față de droguri. “Condamn cu vehemență inițiativele tembele ale unor deputați și senatori, care au vrut să legifereze consumul drogurilor în anumite cantități. Astfel de initiative legislative urmăresc de fapt legiferarea consumului de droguri în România și găsirea de portițe de scăpare pentru copiii drogați din familiile bogate. Solicit autorităților să ancheteze cu strictețe și profesionalism cazul de la 2 Mai și să nu se lase impresionate de banii familiei tânărului drogat”, a declarat Nicolae Păun.

Liderul Partidei Romilor speră că polițiștii, procurorii și judecătorii nu vor acționa în acest caz așa cum au acționat în cazul baiatului lui Gino Iorgulescu.

Conducerea APRPE transmite condoleanțe familiilor victimelor acestui accident și speră ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință