Connect with us

Eveniment

Nicolae Păun: Acuzele la adresa Partidei Romilor au scopul de a denigra şi dezinforma

Președintele Partidei Romilor „Pro-Europa”, Nicolae Păun, a declarat în cadrul emisiunii „Din Viaţa Romilor”, realizată de Monica Cornea, că atacurile la adresa modului în care sunt cheltuiți banii ONG-ului APRPE, apar întotdeauna cu 6-7 luni înainte de aleger şi au scopul de a denigra şi dezimforma.

„Când sunt alegeri la 4 ani, cam cu 6-7 luni, un an înainte, apar tot felul de ciuperci după ploaie. Sigur, că aceste persoane care vin cu acuze nefondade, au un scop. Scopul este de denigrare şi dezimformare. Acum, important este, pe câţi romi din România mai poţi să îi prostești cu afirmații de acest gen? Eu zic că într-un număr foarte mic. Dar şi acele persoane pot influenţa la rândul lor. Apar pe social media şi fac live-uri. (…) O parte dintre aceste persoane s-au ocupat cu o serie de „prostioare”  mai mici sau mai mari, care contravin legii. Chestiunea este însă de altă natură. Ei vin cu astfel de acuzații la adresa Organizaţiei, pentru că doar, doar vor reuşi să aibă o influenţă asupra unor grupări de ţigani de prin sate şi comune, oameni care nu au informația foarte clară, păcălindu-i că le dau „legitimăţii”, că le dau nu mai ştiu ce, că iau bani de la Uniunea Europeană şi să se ducă cu adeziunile alea pe la partidele politice. Şi în schimbul lor să primească, ba un contract, ba o şmecherie.”, a declarat președintele Partidei Romilor.

„Eu sunt trecut prin aşa ceva. Vreau să precizez că toate campaniile electorale din 1990 încoace, le-am condus eu şi spre nefericirea lor, pe toate le-am câştigat. Aşa că nu e o noutate pentru mine. Eu niciodată nu am promis ceea ce nu pot să fac. Ce s-a putut face, aia am făcut. Câtă putere mi-au dat în alegerile locale sau parlamentare, aia am făcut.”, a precizat Nicolae Păun.

„Unii dintre ei au făcut afirmaţii pe Facebook, de genul că trebuie dată Partida Romilor jos, Păun trebuie băgat la puşcărie, ca să punem mâna pe banii Partidei Romilor, pe care îi dă Guvernul şi respectivul spunea că el nu are nevoie de bani şi că îi dă pe card liderilor săi din ţară. Asta ca să înțelegem la ce nivel le funcționează mintea şi cu ce categorie de oameni avem de-a face.”, a mai spus președintele APRPE.

„Nu mă interesează persoana lor. Eu dacă răspund deschis anumitor lucruri, răspund pentru că nu am nimic de ascuns. Dar răspund oamenilor care şi pricep ce spun. Nu răspund celor care fac live-uri şi sunt „judecători supremi la înalta curte mondială de judecăţi staboriste”. Noi ne chinuim de 30 de ani să schimbăm faţa acestei comunități, să căutăm tineri, să încercăm să-i formăm, să-i apropiem de conceptul real, sentimental şi pur al neamului de romi.”

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință