Connect with us

Eveniment

Muzeul Virtual al Holocaustului Romilor, locul unde pot fi văzute mărturiile supraviețuitorilor acestui genocid

Cu ocazia zilei Holocaustului, la Muzeul Național de Istorie al României a avut loc, la sfârșitul anului trecut, lansarea oficială a Muzeului Virtual al Holocaustului Romilor “Ion Cioabă”.

În cadrul evenimentului, a vut loc și o expoziție cu fotografii și mărturii ale supraviețuitorilor romi, care a fost prezentată invitaților de către Luminița Cioabă, președinta Fundației Social-Culturale a Romilor “Ion Cioabă”.

“Muzeul Virtual al Holocaustului Romilor Ion Cioabă are ca principal scop combaterea urii în rândul cetățenilor țărilor unde trăiesc romii, să prevină genocidele, să consolideze democrația și să promoveze demnitatea umană pentru a evita să se mai întâmple vreodată un Aushwitz al Bug-ului necunoscut oamenilor”, a declarat Luminița Cioabă.

Muzeul Virtual al Holocaustului Romilor poate fi vizitat la adresa https://xn--muzeuholocaust-ion-cioab-jyc.ro/.

Conducerea Asociației Partida Romilor Pro Europa a fost partener al acestui eveniment, alături de Muzeul Național de Istorie al României, Biblioteca Universitară ”Lucian Blaga” Cluj, Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord, Centrul Național al Cinematografiei Române și Romani Glinda din Suedia.

Finanțatorul proiectului a fost Administrația Fondului Cultural Național.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință