La zi

Muzeul Ţăranului: Târgul de Sânmedru, de vineri până duminică

Aproximativ 40 de colecţionari din toată ţara vor expune lucruri vechi, de colecţie, în cadrul Târgului de Sânmedru

Aproximativ 40 de colecţionari din toată ţara vor expune lucruri vechi, de colecţie, în cadrul Târgului de Sânmedru – de antichităţi ţărăneşti, deschis de vineri până duminică, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR).

Potrivit MNŢR, vizitatorii vor putea admira şi cumpăra piese de costum ţărănesc, ţesături de interior (covoare, ştergare, feţe de pernă şi feţe de masă), icoane pe lemn şi pe sticlă, cruci, pristolnice, podoabe, mobilier crestat, pictat (lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri).

Vor fi prezentate şi piese de ceramică, doniţe, vase din lemn, putinei, căuce, furci şi roţi de tors, fuse, vârtelniţe, felinare, ceasuri, candelabre, piuliţe şi râşniţe de alamă, dar şi publicaţii socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote vechi, timbre cu subiecte etnografice.

Alături de anticari, Galeria de Artă Ţărănească scoate în curte obiecte care mai de care mai încântătoare: haine de sărbătoare, ştergare din bumbac, scoarţe, lepedeie şi feţe de masă; ploşti, ulcioare, căni, farfurii; obiecte din lemn: linguri, casete, scaune; ouă încondeiate; icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, împletituri şi alte meşteşuguri, potrivit organizatorilor.

De asemenea, vizitatorii sunt invitaţi să răsfoiască, să citească şi să-şi îmbogăţească biblioteca cu publicaţiile Muzeului: cărţi cu teme etnologice, cărţi-obiect, albume ori revista ‘Martor’.

Publicul va putea degusta prăjituri, turtă dulce, cozonaci şi miere, dar şi bragă sau ţuică. Nu vor lipsi nici plantele de leac sau ghivecele cu flori.

De asemenea, vizitatorii sunt invitaţi să răsfoiască, să citească şi să-şi îmbogăţească biblioteca cu publicaţiile Muzeului: cărţi cu teme etnologice, cărţi-obiect, albume ori revista ‘Martor’.

Vizitatorii vor avea ocazia să deguste prăjituri, turtă dulce, cozonaci şi miere, dar şi bragă sau ţuică. Nu vor lipsi nici plantele de leac sau ghivecele cu flori.

Un bilet de intrare costă 12 lei pentru adulţi, 6 lei – pensionari. Elevii şi studenţii posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, şi persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor vor plăti 3 lei.

Programul de vizitare al târgului este între orele 10,00-18,00.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version