Connect with us

Eveniment

Muzeul Ţăranului: Târgul cu meşteri şi anticari Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil – de vineri până duminică

Târgul cu meşteri şi anticari Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, la care sunt invitaţi să ia parte 50 de meşteri, anticari şi artişti, se va desfăşura, de vineri până duminică, între orele 10,00 – 18,00

Târgul cu meşteri şi anticari Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, la care sunt invitaţi să ia parte 50 de meşteri, anticari şi artişti, se va desfăşura, de vineri până duminică, între orele 10,00 – 18,00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Potrivit unui comunicat al MNŢR, la târg pot fi găsite obiecte din ceramică, ţesături, icoane, podoabe, obiecte din lemn, dar şi „de-ale gurii”, precum miere, prăjituri, turtă dulce, plante de leac, ţuică, sucuri naturale, fructe şi legume.

Vizitatorii sunt invitaţi, de asemenea, să răsfoiască, să citească şi să-şi îmbogăţească biblioteca cu publicaţiile Muzeului: cărţi cu teme etnologice, cărţi-obiect, albume ori revista Martor.

Preţul biletului de intrare la târg: adulţi – 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi şi studenţi – 2 lei. Biletele pot fi achiziţionate şi online de pe www.booktes.com

Accesul la eveniment se face pe baza „certificatului verde”, organizatorii invitând la respectarea normelor de distanţare şi la responsabilitate faţă de sănătatea proprie şi a celorlalţi.

Din punct de vedere religios, luna noiembrie are în centru sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Prima săptămână din lună este numită în popor Săptămâna Miriştei, deoarece este săptămâna în care se termină însămânţările de toamnă şi începe aratul miriştilor pentru însămânţările de primăvară, iar cea de-a doua are în centru sărbătoarea Sfinţiilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, cei cu săbii şi puteri ocrotitoare asupra oamenilor şi a turmelor de oi.

În folclorul religios românesc, dintre cei doi arhangheli, mai venerat este Mihail, despre care se spune că el poartă cheile raiului, este un înfocat luptător împotriva diavolului şi veghează la capul bolnavilor, dacă acestora le este hărăzit să mai trăiască, fiind şi un stăpânitor al văzduhului, alături de prorocul Ilie.

În sâmbăta dinaintea zilei Sfinţilor Mihail şi Gavriil se fac praznice pentru pomenirea morţilor, iar finii merg la naşi cu colaci.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință