Asul de trefla

Muzeul Satului: Târgul de Sfântul Dumitru – între 22 şi 27 octombrie

Târgul de Sfântul Dumitru, un eveniment de tradiţie care îşi propune refacerea atmosferei vechilor târguri, va avea loc de vineri până pe 27 octombrie, la Muzeul Naţional al Satului

Târgul de Sfântul Dumitru, un eveniment de tradiţie care îşi propune refacerea atmosferei vechilor târguri, va avea loc de vineri până pe 27 octombrie, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, vizitatorii vor avea ocazia, pe parcursul celor şase zile, să târguiască, să ia parte la spectacole de muzică şi dans, lansări de carte, ateliere de creaţie şi demonstraţii meşteşugăreşti, realizate de creatori populari veniţi la muzeu din toate colţurile ţării.

Doritorii vor putea descoperi frumosul meşteşugurilor populare în ateliere de creaţie: opincărit, ţesut şi podoabe populare, vor putea afla tainele icoanelor pe sticlă, prelucrării lemnului, apiculturii şi pregătirii murăturilor. Înscrierile la ateliere au loc la adresa de email programe.culturale@muzeul-satului.ro şi în urma achitării unei taxe de înscriere. Din cauza situaţiei epidemiologice actuale, la un atelier va fi permisă înscrierea a cel mult opt participanţi.

În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, care este şi ocrotitorul spiritual al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, la Biserica Turea din Satul Nou va avea loc Sfânta Liturghie. Slujba va fi urmată de un concert susţinut de Corul de Copii şi Tineret „Symbol” al Patriarhiei Române.

Accesul la târg se face cu respectarea tuturor regulilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, printre care şi obligativitatea purtării măştii de protecţie pe tot parcursul vizitei (interior şi exterior). 

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version