Connect with us

La zi

Muzeul Naţional de Istorie a României: Mărţişoare muzeale – atelier de creaţie şi educaţie muzeală

Muzeul Naţional de Istorie a României organizează în perioada 21 februarie – 8 martie 2024, o serie de ateliere de creaţie şi educaţie muzeală dedicate mărţişorului – simbol al primăverii şi al renaşterii naturii.

Ghidaţi de desenatorii artistici şi educatorii muzeali, participanţii vor avea ocazia să realizeze din pastă de modelaj, propriile mărţişoare având ca sursă de inspiraţie obiecte de patrimoniu din colecţiile muzeului, aflate în expoziţia Tezaurul Istoric – aplicele de harnaşament din tezaurele de la Craiova, Dolj (sec. IV a. Chr.) şi Apahida, Cluj (sec. V p. Chr.), engolpionul cu stema Cantacuzinilor-vulturul bicefal (sec. XVII) sunt doar câteva dintre piesele propuse.

Atelierul, cu durata de 90 de minute, se va desfăşura în perioada 21 februarie – 8 martie 2024, de miercuri până vineri, începând cu ora 11:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, iar costul unui bilet de participare este 20 lei. Activitatea este recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 14 ani şi include un ghidaj special în Tezaurul Istoric.

Participarea se face pe bază de înscriere, cu cel puţin două zile înainte de data la care va avea loc atelierul, prin e-mail, la adresa educatiemuzealamnir@gmail.com. Pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii, numărul de participanţi este cuprins între 8 (minimum) şi 32 (maximum).

Vă invităm să accesaţi următorul link: https://www.mnir.ro/educatie-muzeala/martisoare-muzeale/

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință