La zi

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”: „Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 16 – 17 aprilie 2022, la evenimentul cultural „Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 16 – 17 aprilie 2022, la evenimentul cultural „Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”, prilejuit de marea sărbătoare a creştinătăţii şi unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti, Duminica Floriilor, când este retrăită intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, moment ce marchează începutul Săptămânii Patimilor.

Sărbătoarea Floriilor de la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” oferă publicului vizitator întâlnirea cu meşterii populari şi artişti. Copiii vor putea participa la ateliere interactive de încondeiere a ouălor, iar adulţii vor avea şansa să înveţe de la meşteri brutari renumiţi tainele preparării unor delicioase plăcinte cu peşte sau a plăcintelor lui Lazăr şi de asemenea, o reţetă de cozonac de post.

Anul acesta, după Sfânta Liturghie, oficiată la Biserica Turea din Satul Nou de către Protosinghel Hrisant, de la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, vom asculta un concert de pricesne, susţinut de artiştii Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare din judeţul Neamţ.

Nu vor lipsi momentele artistice susţinute la Scena Dumitra de Ansamblurile Nemţişorul, Floare de colţ şi Floricică de la munte (jud. Neamţ), Grupul Folcloric Fluieraşii de la Dobroteşti (jud. Teleorman), Ansamblul folcloric Gorjeanca (Târgu Jiu, Gorj), Florin Ologeanu, (jud. Teleorman), Florin Pârlan (jud.Teleorman), Gheorghiţa Nicolae (jud. Olt), Narcisa Băleanu (jud. Mehedinţi).

De asemenea, în cele două zile, pe aleile muzeului va avea loc Târgul de Florii, de unde veţi putea cumpăra cadouri pentru cei dragi, dar şi produse gastronomice specifice acestei perioade.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version