Connect with us

La zi

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”: „Romii din România. Povestea noastră”

„Romii din România. Povestea noastră” este o expoziție organizată de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București la Glomdal Anno Museum, în Norvegia, și care aduce în fața publicului norvegian fărâme din istoria, obiceiurile și tradițiile minorității rome din România.

Parte a proiectului cultural ROM(a)NOR Interferences, ce are ca scop promovarea, valorificare și revitalizarea patrimoniului cultural specific etniei rome prin muzeologie și incluziune socială, expoziția își propune să contribuie la combaterea discriminării și îmbunătățirea imaginii asupra acestora, prin educația în spiritul toleranței și al acceptării diversității multiculturale.

Printre principalele teme abordate, amintim: originea romilor, robia și emanciparea de la mijlocul secolului al XIX-lea, Lazăr Năftănăilă și lupta pentru drepturi din perioada interbelică, Holocaustul din timpul celui de-al doilea război mondial, meșteșuguri și neamuri, port tradițional și tipuri de locuire, tradiții legate de ciclul vieții, obiceiuri unice etc. Vor fi expuse fotografii, costume tradiționale, podoabe, obiecte de uz casnic și gospodăresc, țesături de interior, precum și unelte reprezentative pentru meșteșugurile tradiționale rome.

Expoziția poate fi vizitată în până la sfârșitul lunii aprilie.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință