Educatie

Muzeul Antipa: ”Prinde din zbor cea mai frumoasă expoziţie a verii!”

„Prinde din zbor cea mai frumoasă expoziţie a verii!” este titlul sub care vizitatorii Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vor putea admira până pe 12 septembrie, în grădina muzeului, bogăţia de culori şi forme atât de des întâlnită la fluturii din zonele tropicale.

În sera din curtea muzeului îşi vor întinde aripile fluturele „Împărat”, „Fluturele coada rândunicii de smarald”, „Trandafirul de catifea”, o serie de specii din grupul spectaculoşilor fluturi cap-de-bufniţă, dar şi câteva specii din fauna africană, cum ar fi fluturele lună african, anunţă instituţia muzeală.

Expoziţia de la Antipa oferă prilejul de a putea admira specii care în natură pot fi văzute zburând în partea superioară a coronamentului arborilor, la mulţi metri deasupra nivelului solului, cum este fluturele de malachit.

De asemenea, vizitatorii vor putea descoperi specii de fluturi care prezintă metode extrem de ingenioase de apărare, cum ar fi fluturii frunză, care imită aproape perfect frunzele uscate, sau fluturele cu aripi de sticlă, care prezintă porţiuni extinse din aripi lipsite de solzi, transparente.

Preţul unui bilet de intrare este de 15 lei pentru adulţi, 10 lei pentru copii, studenţi şi pensionari şi 11 lei preţul unui bilet de copil, în care este inclus abonamentul pentru 3 luni la aplicaţia Da Vinci Kids. Muzeul Antipa vine în întâmpinarea publicului cu o ofertă avantajoasă: biletul comun de vizitare a expoziţiilor temporare „Prinde din zbor cea mai frumoasă expoziţie a verii!” şi „Moon Impact, a geological story”. Preţul acestui bilet este: 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru copii, studenţi şi pensionari şi 16 lei preţul unui bilet de copil, în care este inclus abonamentul pentru 3 luni la aplicaţia Da Vinci Kids. Copiii cu vârsta mai mică de 3 ani beneficiază de acces gratuit în cele două expoziţii.

Biletele pot fi achiziţionate de la receptia muzeului, online prin https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro.

Expoziţia de fluturi tropicali vii poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10,00 şi 18,00 (ultimul vizitator intră la ora 17,30).

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version