Connect with us

La zi

Museum of Immersive New Art – MINA se deschide vineri

Museum of Immersive New Art – MINA, primul spaţiu imersiv din România şi cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est, se deschide, vineri, în Capitală, în clădirea fostei fabrici de calculatoare ICE Felix, din Strada George Constantinescu numărul 2-4.

Potrivit unui comunicat, MINA este un demers inovator prezentat de George.BCR, conceput de One Night Gallery şi Le Petit, fiind suma intersecţiilor dintre artă, tehnologii emergente ca mediu de creaţie, experienţe interactive, educaţie şi dezvoltare de noi competenţe digitale.

Spaţiul în care se va deschide noul muzeu măsoară 2.500 de metri pătraţi şi cuprinde mai multe zone dedicate adulţilor şi copiilor, care vor fi întâmpinaţi în muzeu de un ghid virtual, un avatar conversaţional care foloseşte inteligenţa artificială.

Secţiunile principale vor fi spaţiul imersiv cu proiecţii 360, MINA Kids, spaţiu dedicat instalaţiilor educative şi interactive pentru copii, o zonă dedicată expoziţiilor temporare sau evenimentelor şi o zonă de lounge şi o cafenea.

Cu ocazia inaugurării, MINA va lansa primele două spectacole imersive: „Gustav Klimt. The Immersive Show” şi „Lumea Subacvatică. O călătorie imersivă a apei”.

Primul este o producţie multimedia care cuprinde 60 dintre lucrările pictorului simbolist, un arc în timp prin „Epoca de Aur”, inspirată de stilul Art Nouveau şi simbolurile bizantine. Se vor regăsi în cadrul show-ului opere expuse în muzee din toată lumea, precum „Doamna cu evantai”, „Sărutul” şi „Doamna în Aur”.

Cel de-al doilea spectacol – „Lumea Subacvatică” – este o incursiune educaţională în biodiversitatea apei, marcată de conştientizarea modului în care se poate contribui la o lume mai curată şi la protejarea speciilor.

Cele două show-uri vor putea fi vizionate începând cu 25 august, iar spaţiul MINA Kids se va deschide pe 1 septembrie. Ulterior, organizatorii vor lansa şi Laboratorul de Inovaţie, locul în care comunitatea de artişti şi dezvoltatori va avea acces la ultimele tehnologii şi unde vor fi găzduite rezidenţe de creaţie şi noi proiecte şi spaţiul expoziţional de New Media Art.

Muzeul poate fi vizitat în fiecare zi, de miercuri până duminică, între orele 11,00 şi 24,00. Biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul oficial minamuseum.com sau direct de la faţa locului.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință