Social News

Munca flexibilă, în top 3 beneficii extrasalariale cerute în 2023 de angajaţi, după asigurare medicală şi tichete de masă

Munca flexibilă se află în top 3 beneficii extrasalariale, după asigurarea medicală şi tichete de masă, oferite de angajatori şi căutate de angajaţii şi candidaţii de pe piaţă, potrivit unui studiu de specialitate realizat în rândul a 50 de companii din România şi America Latină.

Piaţa muncii, după pandemia de Covid-19, se bazează din ce în ce mai mult pe ideea de flexibilitate, iar acest lucru se reflectă şi la nivelul beneficiilor extrasalariale pe care şi le doresc angajaţii, relevă un studiu realizat de startup-ul Pluria. Astfel, se observă o creştere semnificativă a procentului angajaţilor şi candidaţilor care solicită companiilor să introducă un sistem de muncă flexibil.

La nivelul anului 2023, munca flexibilă se află deja în top 3 beneficii oferite de companii, dar, potrivit studiului, încă 18% dintre angajaţi a solicitat un program de muncă flexibil, în timp ce doar 11% dintre ei au vrut să lucreze de acasă şi 4% în sistem hibrid.

Aceste cifre cresc şi mai mult atunci când sunt luate în considerare preferinţele candidaţilor în cadrul interviurilor. Astfel, 29% dintre repondenţi vor un program de lucru flexibil, 24% asigurare medicală şi 13% îşi doresc zile suplimentare de concediu.

Tot la capitolul beneficii dorite de angajaţi se pot menţiona abonamentele la sală, preferate de 15% dintre repondenţi, şi zilele suplimentare de vacanţă, 13% dintre angajaţi optând pentru această variantă.

Referitor la tendinţele de pe piaţa muncii din Europa, angajaţii manifestă dorinţa de a beneficia, pe lângă munca flexibilă, şi zile libere plătite extra faţă de zilele de concediu de odihnă specifice fiecărui stat european, de extinderea perioadei de concediu de creştere a copilului (durata acestui concediu diferă foarte mult de la o ţară la alta) şi zile de concediu medical plătite (din nou, legislaţia e diferită de la o ţară la alta). Toate acestea devin, din ce în ce mai mult, beneficii extrasalariale cu care companiile reuşesc fie să-şi păstreze angajaţii loiali ori să atragă noi talente.

Studiul Pluria a fost realizat pornind de la răspunsurile managerilor de resurse umane, din cadrul a 50 de companii din România şi America Latină cu privire la principalele beneficii extrasalariale oferite de către angajatori şi ce beneficii îşi doresc angajaţii şi candidaţii.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version