Connect with us

Sanatate

MS: Achiziţia a 406.000 doze vaccin BCG şi 160.000 doze vaccin hepatitic B

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a încheiat „toate procedurile necesare” achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate joi către Unifarm şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, precum şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care urmează să fie livrate în perioada următoare.

„Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate mâine către Unifarm şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, precum şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care, de asemenea, urmează să fie livrate în perioada următoare”, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, la nivel naţional, la începutul lunii iunie existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B şi 65.900 de doze de vaccin BCG.

„Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B şi 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG. Ministerul Sănătăţii a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între judeţe, în funcţie de necesităţile locale, în vederea asigurării continuităţii în derularea Programului naţional de vaccinare”, precizează sursa citată.

Totodată, Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării „corecte” pentru recuperare la vaccinare.

„Menţionăm că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie”, afirmă MS.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință