Connect with us

Social News

MMSS: Drepturile de ajutor de încălzire vor fi menţinute în plată, în perioada rămasă din sezonul rece 2023-2024

Guvernul a aprobat menţinerea în plată, la acelaşi nivel, a drepturilor de ajutor de încălzire şi a suplimentului pentru energie pentru perioada rămasă din sezonul rece 2023-2024, în contextul modificărilor legislative survenite în ultima perioadă, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, printr-un comunicat.

„Cererile soluţionate în toamna anului 2023, cu precădere cele referitoare la sumele acordate în vederea achiziţionării de material lemnos, se menţin în plată, în aceleaşi condiţii, şi în primăvara anului 2024”, se menţionează în comunicat.

Astfel, noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire şi a suplimentului pentru energie, prevăzute de Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), care a înlocuit Venitul Minim Garantat (VMG), se vor aplica doar pentru solicitanţii care au depus cereri de acordare a ajutorului de încălzire şi a suplimentului pentru energie după data de 1 ianuarie 2024.

Actul normativ a fost aprobat de Guvern şi pentru ca majorarea cu 13,8% a punctului de pensie, aplicată de la începutul anului, să nu afecteze drepturile de ajutor pentru încălzire deja stabilite şi/sau plătite, cum este cazul ajutoarelor pentru cei care se încălzesc cu lemne şi/sau alte materiale solide ori petroliere.

Totodată, se va aplica scutirea de la plata debitelor, în situaţia în care acestea au fost deja constituite prin decizia directorului executiv al Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială judeţeană/a municipiului Bucureşti.

„Măsura aplicată vine în sprijinul celor aflaţi în dificultate financiară, mai ales că o mare parte a beneficiarilor de ajutor pentru încălzire şi a suplimentului pentru energie fac parte din categoria pensionarilor şi a familiilor cu copii, aceştia fiind cei mai afectaţi în condiţiile în care nu vor mai putea beneficia de aceste măsuri de protecţie”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, citată în comunicat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință