Connect with us

Social

MLPDA va opri plăţi de peste 146 de milioane lei pentru 187 de solicitări prin PNDL

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei anunţă că, în urma acţiunilor de control desfăşurate, vor fi oprite plăţi de peste 146 de milioane de lei pentru obiective de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) din judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Teleorman, Tulcea şi Vrancea.

Ministerul a făcut publice rezultatele preliminare ale controalelor efectuate la unele obiective de investiţii finanţate prin PNDL pentru care beneficiarii au transmis solicitări de transfer pentru sumele alocate de la bugetul de stat în perioada septembrie – decembrie 2019, în vederea verificării exactităţii şi realităţii datelor transmise de beneficiari cu situaţia din teren.

Astfel, în perioada 26 noiembrie – 11 decembrie 2019, Corpul de control al ministrului şi inspectorii din Inspectoratul de Stat în Construcţii au verificat 3.084 de solicitări de plată pentru proiecte realizate prin PNDL – etapa I şi II.

Dintre acestea, Corpul de control al ministrului a verificat 173 de proiecte pentru care existau solicitări de plată în valoare totală de 177.129.282 de lei, trimise de unităţi administrativ-teritoriale din 12 judeţe, fiind identificate 38 de solicitări neconforme, în valoare totală de 45.706.000 lei, care vor fi oprite de la plată, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Totodată, inspectorii ISC din întreaga ţară au verificat 2.911 solicitări de plată, rezultatele fiind:

* pentru PNDL I, din 410 solicitări verificate – 20 (în valoare totală de 8.327.000 de lei) au fost găsite neconforme; 6 (în valoare totală de 3.375.000 de lei) au fost retrase în mod voluntar de beneficiari; celelalte 384 (în valoare totală de 217.000.000 lei) vor fi plătite

* pentru PNDL II, din 2.624 de solicitări verificate – 86 (în valoare totală de 52.857.000 de lei) au fost găsite neconforme; 37 (în valoare totală de 35.932.937 de lei) au fost retrase în mod voluntar de beneficiari; celelalte 2.501 de solicitări (în valoare totală de 1.570.707.281 de lei) vor fi plătite.

În urma acţiunilor de control, vor fi oprite plăţi de peste 146 de milioane de lei pentru obiective de investiţii din judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Teleorman, Tulcea, Vrancea, precizează sursa citată.

„Am spus răspicat, în nenumărate rânduri, că, acolo unde realitatea din teren nu corespunde cu cea din hârtii, plăţile vor fi categoric oprite. Este inadmisibil să ne batem joc de banul public şi să facem investiţii de mântuială. Nerespectând proiectele tehnice ale acelor obiective, primarii nu dovedesc decât că nu îşi respectă cetăţenii care i-au ales şi de care ar trebui să aibă grijă! Iar cei care au respectat proiectele nu trebuie să îşi facă niciun fel de griji, întrucât facturile le vor fi plătite fără nicio ezitare. În perioada următoare, verificările vor continua, pentru a ne asigura că lucrările realizate prin PNDL sunt conforme”, a precizat ministrul Ion Ştefan. 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință