Connect with us

Eveniment

Mitingul organizat de Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa, Sucursala Gorj în piaţa Prefecturii din Municipiul Târgu Jiu

 

”Considerăm că la nivelul judeţului Gorj trebuie implementate măsuri coerente, care să răspundă punctual la problemele cu care se confruntă grupurile vulnerabile cu romi.”

Astfel, autorităţilor publice locale le solicităm conlucrarea cu reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale în vederea punerii în aplicare a Planului de măsuri prevăzute în Stategia pentru prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 87./11.09.2015, cu rezultate notabile şi măsurabile printr-un proces de monitorizare şi de evaluare permanent.

Astfel, la nivel local, susţinem:

– înfiinţarea la nivelul autorităţii publice a posturilor pentru lucrătorii în beneficiul comunităţilor cu romi (experţi locali, mediatori sanitari, mediatori şcolari) şi înfiinţarea grupurilor de iniţiativă locale.

– Implementarea în parteneriat cu autorităţile locale, a unor programe care să vizeze combaterea prejudecăţilor şi a oricăror forme de excluziune a romilor bazate pe fenomenul discriminării.

– Implicarea autorităţilor în vederea identificării unei soluţii viabile adresate intenţiei autorităţilor publice de a închide locaţia unde se comercializează hainele vechi (second-hand), din Municipiul Târgu Jiu, având în vedere impactul pe care această decizie îl are asupra persoanelor care îşi asigură traiul de zi cu zi din această formă de comerţ.

– Scutirea persoanelor care nu înregistrează venit de la plata majorărilor taxelor şi impozitelor pe clădire şi teren, având în vedere că în prezent valoarea majorărilor depăşeşte valoarea taxei/impozitului propriu-zis.

– Eliberarea titlurilor de proprietate pentru persoanele care nu au acte de proprietate pe terenul şi clădirea moştenite, în situaţia în care nu există litigii, conform legii.

Semnați petiția inițiată de Asociația Partida Romilor Pro-Europa Sucursala Gorj, luați atitudine!

 

 

 

Nelu Pavel

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință