Social News

MIPE: Un număr de 1,18 milioane de persoane defavorizate vor beneficia de noua tranşă de pachete cu alimente

Cea de-a patra tranşă de pachete cu alimente, finanţate din POAD, au fost distribuite celor 3.185 unităţi administrativ-teritoriale din întreaga ţară

Cea de-a patra tranşă de pachete cu alimente, finanţate din Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), au fost distribuite celor 3.185 unităţi administrativ-teritoriale din întreaga ţară, a anunţat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), într-un comunicat de presă.

Livrarea a avut loc în perioada 24 martie – 23 mai 2022 şi acoperă nevoile a 1,18 milioane persoane defavorizate.

Potrivit sursei citate, categoriile de persoane care primesc ajutoare alimentare sunt: familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele sau familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente/ în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Fiecare pachet conţine 12 tipuri diferite de produse: făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg); mălai (4 pungi de 1 kg); paste făinoase (2 pungi de 400 g); ulei (4 sticle de 1 litru); zahăr (2 pungi de 1 kg); orez (4 pungi de 1 kg); conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g); conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g); conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g); borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml); gem de fructe (1 borcan de 360 g); gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Primele ajutoare din POAD au fost livrate în ianuarie 2020, când persoanele din grupurile vulnerabile au primit alte 1,18 milioane de pachete.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version