Connect with us

Social News

MIPE: Românii vulnerabili au utilizat 155 milioane lei pentru plata facturilor la utilităţi, prin intermediul cardurilor de energie

Cardurile se pot folosi până la 27 decembrie 2023 inclusiv

Românii vulnerabili au utilizat 155 milioane lei pentru plata facturilor la utilităţi, prin intermediul cardurilor de energie, în perioada 20 februarie – 16 martie 2023, în total, fiind efectuate peste 500.000 de plăţi, din care 88.000 (17,6%) prin mijloace electronice, informează, joi, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Până în prezent, peste 2,11 milioane de carduri au ajuns la beneficiari, urmând ca numărul lor să mai crească pe măsură ce se soluţionează anchetele sociale.

Potrivit MIPE, în situaţia în care la un loc de consum sunt luate în calcul veniturile unei persoane care nu mai locuieşte acolo, se recomandă reglementarea juridică a situaţiei reale sau solicitarea unei anchete sociale la primărie, care să stabilească numărul şi persoanele care locuiesc în fapt la locul de consum. Rezultatul se transmite la Poştă, iar ulterior se actualizează lista.

Beneficiază de această măsură aproximativ 4 milioane de români, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde lei.

Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare, şi poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

Cardurile se pot folosi până la 27 decembrie 2023 inclusiv. Sprijinul nu poate fi utilizat în afara termenului de valabilitate prevăzut.

Cei interesaţi pot primi ajutor prin call center-ul dedicat 0319966.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință