Social

MIPE: Peste 100 milioane euro pentru Comunităţi de seniori. Proiectele pot fi depuse începând cu data de 10 august

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va deschide în data de 10 august două apeluri de proiecte „Comunităţi de seniori”, finanţate în cadrul Programului Incluziune şi Demnitate Socială, a anunţat ministerul.

Conform sursei citate, apelurile vor avea un buget iniţial de 80 milioane de euro, din care 62 milioane de euro fonduri europene, buget care poate ajunge la peste 104 milioane euro în baza condiţiilor de supracontractare de minim 30%.

Primul apel, cu buget iniţial de 71,32 milioane euro, va finanţa proiecte în cadrul regiunilor mai puţin dezvoltate – Centru, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Sud-Est, Nord-Est, Nord-Vest şi Vest.

Totodată, cel de al doilea apel de proiecte, în valoare de 9,3 milioane euro, va finanţa proiecte ce vor fi implementate în regiunea mai dezvoltată Bucureşti-Ilfov.

În cadrul apelurilor vor fi finanţate proiecte pentru: construcţia de locuinţe sociale, reabilitarea, modernizarea de locuinţe sociale, construcţia de centre de zi pentru persoane vârstnice şi furnizarea de servicii sociale de îngrijire la domiciliu.

Proiectele vor putea avea valori totale eligibile cuprinse între 201.000 euro şi 1,62 milioane euro, în funcţie de tipul de proiect.

Potrivit MIPE, sunt eligibili pentru a depune proiecte furnizori de servicii sociale acreditaţi, în parteneriat cu autorităţi publice locale din localitatea/ localităţile în care se implementează proiectul. De asemenea, sunt eligibili furnizori de servicii sociale acreditaţi, în parteneriat sau nu, cu autorităţi publice locale din localitatea/localităţile în care va fi implementat proiectul.

În cazul proiectelor implementate în mai multe localităţi va fi obligatorie cooptarea în parteneriat a unei autorităţi publice locale din fiecare localitate în care va fi implementat proiectul.

În cadrul acestor apeluri de proiecte, elementul de noutate pentru perioada de programare 2021 – 2027 constă în faptul că finanţarea este multifond, respectiv din Fondul Social European Plus (FSE+) şi din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Ghidul solicitantului a fost în consultare publică în perioada 5 – 26 mai 2023.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version