Connect with us

La zi

MIPE: 1,6 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul pentru alimente şi mese calde au fost emise până miercuri

Aproximativ 1,6 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde au fost emise până miercuri

Aproximativ 1,6 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde au fost emise până miercuri, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Pentru săptămâna viitoare, obiectivul este depăşirea pragului de 2 milioane de carduri emise.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a început, la 10 iunie, distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”. Măsura vine în ajutorul unui număr de aproximativ 2,5 milioane de români, precizează sursa citată.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: producţia cardurilor de către unităţile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului), împlicuirea şi distribuirea la nivel naţional de către Poşta Română şi încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), iar împlicuirea şi livrarea cardurilor se realizează de către angajaţii Poştei Române.

„Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat şi că alături de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Compania Naţională Poşta Română şi emitenţii de carduri funcţionăm ca o echipă veritabilă şi reuşim să depăşim toate dificultăţile, pentru ca aceste carduri pe care încărcăm voucherele să ajungă într-un timp cât mai scurt către oameni”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Cei mai mulţi beneficiari ai voucherelor (412.891) sunt din zona de nord-est a ţării care cuprinde judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, iar cei mai puţini din Bucureşti (180.564).

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare.

Vouchere sociale primesc pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință