Connect with us

Educatie

Ministrul Sănătăţii: Educaţia pentru sănătate să fie o materie distinctă. Un termen rezonabil este 2024

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat importanţa introducerii în programa şcolară a disciplinei „Educaţiei pentru sănătate”.

„Educaţia pentru sănătate trebuie să fie cea de la care plecăm şi care trebuie să fie distinctă, nu să fie la grămadă cu tot felul de alte materii care sunt sigur la rândul lor importante, dar fără sănătate, fără dezvoltarea comportamentelor preventive şi a unui stil de viaţă sănătos societatea noastră nu va avansa şi toate celelalte elemente educaţionale nu cred că vor avea impactul preconizat. Am semnat un protocol în acest sens şi cu Biserica Ortodoxă care vrea să ajute la acest demers şi sunt deschis pentru toate cultele din România”, a spus Rafila, la Institutul „Matei Balş”.

El a afirmat că a avut în acest sens o discuţie informală cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi că un termen rezonabil în care va exista ca disciplină este anul 2024.

„Am discutat informal cu doamna ministru Deca să putem să punem în pagină acest lucru, însă el nu poate să fie făcut peste noapte pentru că trebuie să pregătim profesori care să facă acest lucru. Curriculele le avem pe toate pentru fiecare grupă de vârstă. (…) Cred că un termen rezonabil este anul 2024”, a susţinut ministrul.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință