Connect with us

Social

Ministrul Muncii susţine în continuare o renegociere a ţintei de 9,4% din PIB prevăzută în PNRR pentru cheltuielile cu pensiile

Marius Budăi a declarat că susţine în continuare o renegociere a ţintei de 9,4% din PIB prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru cheltuielile cu pensiile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că susţine în continuare o renegociere a ţintei de 9,4% din PIB prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru cheltuielile cu pensiile.

„Susţin în continuare că acel 9,4% nu este nimic altceva decât sărăcirea viitoarelor şi actualelor generaţii de seniori din România. (…) Clar (ar trebui renegociat – n.r.) Avem discuţii deja în coaliţie, avem discuţii şi în Guvern, pentru a ne pregăti pentru această negociere şi suntem extrem de determinaţi să o facem. Cetăţenii români nu trebuie să fie cetăţeni săraci. Că cineva a gândit, cândva, în trecut… Trebuie să schimbăm această gândire”, a explicat el, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Ministrul a adăugat că Legea 127/2019 prevede 11,7% din PIB pentru plata pensiilor din sistemul public.

„Noi în Legea 127 aveam 11,7% procent cu plata pensiilor din sistemul public de pensii – cele bazate pe contributivitate, fără partea de contributivitate de la acele indemnizaţii şi pensii de serviciu. Media UE este 12,7 – 13%. De ce 9,4 în România? Inclusiv indemnizaţiile şi pensiile de serviciu? Încă nu ne-a răspuns nimeni de ce. Ceea ce vreau să vă spun sigur, am verificat când am ajuns în minister, de la Ministerul Muncii nu a plecat nicio solicitare de niciun procent de a fi introdus acolo în acea reformă”, a afirmat Marius Budăi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință