Connect with us

Social

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: Am putea elimina plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii, în urma unei reforme a pensiilor

România ar putea elimina plafonul de 9,4% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru pensii, „în urma unei reforme corecte a pensiilor”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi.

Declaraţia a fost făcută la finalul vizitei pe care oficialul român a avut-o în această săptămână la Bruxelles, unde a purtat negocieri cu comisarul european pentru Muncă şi cu specialiştii Comisiei Europene.

„A fost o discuţie extrem de pozitivă. Am avut, timp de două zile, discuţii şi cu comisarul pe Muncă, şi cu tehnicul din cadrul Comisiei Europene, în cadrul cărora am stabilit direcţia de mers pentru pensiile speciale. Mai avem câteva aspecte de îmbunătăţit la Camera Deputaţilor. S-a apreciat direcţia bună a legii. După care s-a negociat procentul de 9,4 din PIB, care va fi scos total în urma unei reforme corecte a pensiilor din sectorul public”, a precizat Budăi.

El a adăugat că acordul CE vine cu „promisiunea” Bucureştiului să nu facă modificări legislative în sistemul de pensii până când aceste modificări nu întrunesc şi acordul Bruxelles-ului.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință