Connect with us

Social

Ministrul Muncii: Plata pensiilor şi a indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi se va face în avans în luna august

Plata pensiilor şi a indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi se va face în avans în luna august, a anunţat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

„Având în vedere zilele libere din perioada 12 -15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor şi a indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi să fie devansată în această lună”, a scris ministrul Muncii pe Facebook.

Astfel, pensiile celor care au optat pentru plata prin mandat poştal vor fi plătite de Poşta Română între 1 – 11 august, iar pentru cei care primesc acest drept în cont bancar, alimentarea conturilor se va face în zilele de 9 şi 10 august.

Totodată, drepturile persoanelor cu dizabilităţi vor fi plătite de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială în 11 august, cu 4 zile mai repede faţă de termenul stabilit.

Potrivit Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), pentru persoanele care au card, dacă înainte plăţile se făceau pe 15, în această lună se vor face pe 11, iar pentru cei cu mandat poştal, dacă în mod obişnuit plăţile se fac începând din 18 până la finalul lunii, în luna august se vor face începând din 11.

Alte beneficii, precum alocaţia de stat pentru copii şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, se plătesc în perioada 8 – 10 august.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință