Connect with us

Social

Ministrul Energiei: Facturile să fie sută la sută corecte, cele vechi – refăcute

Virgil Popescu a anunţat  că se va întâlni în perioada următoare cu furnizorii de energie pentru a se asigura că facturile care vor fi emise la începutul lunii martie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat  că se va întâlni în perioada următoare cu furnizorii de energie pentru a se asigura că facturile care vor fi emise la începutul lunii martie, pentru februarie, sunt „sută la sută corecte”, în acord cu noile măsuri de sprijin adoptate marţi de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, iar cele pe noiembrie şi decembrie să fie refăcute.

El a fost întrebat dacă mai este nevoie de norme pentru aplicarea noilor măsuri aprobate de Executiv.

„Nu mai este nevoie de nişte norme. O să updatăm în interior procedura internă de decontare. Chiar în coaliţie am avut discuţii, în aşa fel încât modificările să se plieze pe aplicaţiile informatice, să nu existe adaptări grele, să necesite alte norme, alte aprobări. Aţi văzut – compensarea rămâne de 0,291 de lei la energie electrică, creşte de la 33 la 40% o cifră, practic un discount. Automat, aplicaţiile informatice au acest lucru şi faptul că scade plafonul (de compensare – n.r.) de la 1 leu la 0,8 bani nu mi se pare că este ceva greu de făcut. Practic, nişte constante le modificăm, pe care le au în aplicaţiile informatice, şi ne-am gândit în aşa fel încât să le venim în ajutor. Mă voi întâlni cu toţi furnizorii în perioada imediat următoare, ca să mă asigur că nu mai sunt probleme. O să-i rog şi pe cei de la ANRE să se întâlnească cu furnizorii, tocmai ca să nu mai avem surprize, pentru că ne dorim ca şi pe această ordonanţă facturile pe care le vor emite în cursul lunii martie, la începutul martie, pentru februarie, să fie sută la sută corecte şi ne dorim ca şi facturile pe ianuarie să fie sută la sută corecte şi stornările şi refacerile facturilor pe noiembrie şi decembrie să se şi întâmple”, a declarat Virgil Popescu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

În privinţa proceduri de decontare către furnizori, el a precizat că nu au intervenit modificări.

„Ministerul Muncii, în continuare, are schema de ajutor pentru persoane fizice, plăteşte compensările. Ministerul Energiei plăteşte plafonările. Aşa era şi înainte”, a explicat Popescu.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință