Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este important ca evaluarea elevilor să fie făcută de fiecare profesor ritmic, iar relevantă este media de la finalul anului şcolar.
„Nu a propus nimeni să fie vorba de cinci teze pentru cinci module de învăţare. Mai mult decât atât, relevanţă are o medie anuală la finele anului şcolar. Important este ca evaluarea să fie ritmică, să fie făcută pe parcurs, să fie făcută de fiecare profesor care ştie cel mai bine cum îşi planifică propria disciplină şi cum evaluează propria disciplină. Cu siguranţă vor fi medii anuale. Vom vedea ce alte condiţii sunt”, a afirmat Cîmpeanu, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, la o conferinţă organizată de Baroul Bucureşti, în colaborare cu Uniunea Naţională a Barourilor din România, cu ocazia lansării proiectului „Fii avocat în şcoala ta!”.
Ministrul a adăugat că, personal, propune să i se lase profesorului libertatea de a-şi adapta predarea şi evaluarea la specificul materiei şi al clasei. „Eu, personal, propun să avem o flexibilitate ridicată în aşa fel încât să lăsăm profesorului libertatea de a-şi adapta predarea şi evaluarea la specificul materiei, la specificul clasei căreia îi predă”, a explicat el.
Sorin Cîmpeanu a mai informat că, în scurt timp, va fi lansat un ghid privind metodele de combatere a bullying-ului şi abuzului în şcoli.
„Va fi un ghid în care avem o componentă realizată de Colegiul Psihologilor, de Direcţia de Asistenţă şi Protecţia Copilului, avem o componentă realizată de profesionişti din Poliţia Română, alături de componentele realizate de consilierii şcolari şi profesorii din şcoli”, a precizat ministrul Educaţiei.
Întrebat dacă elevii care vor fi infectaţi cu noul coronavirus în timpul examenelor naţionale vor susţine ulterior probele, ministrul a răspuns: „Vom vedea în ce măsură o astfel de decizie va ajuta. Ne interesează ca astfel de măsuri să poată ajuta. Aş vrea să luaţi în considerare că avem cadru legal conform căruia elevii care suferă de orice altă boală, nu numai de COVID, au o a doua şansă. Vom vedea dacă se impune particularizarea pentru COVID sau nu. Împreună cu profesioniştii din sistem vom lua această decizie”.
Sorin Cîmpeanu a subliniat că decizia va fi „în favoarea” elevilor.