Educatie

Ministrul Educaţiei: Programul ”Masă caldă”, acordat până la sfârşitul anului

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că Programul „Masă caldă” va continua să fie acordat până la sfârşitul anului calendaristic, menţionând că pachetul legislativ în acest sens este în circuit de avizare şi doreşte aplicarea lui „cât de repede” pentru aceleaşi 450 de şcoli de până acum, cu circa 180.000 beneficiari.

Deca a precizat că, de anul viitor, conform noii legi a învăţământului preuniversitar, acest program va fi înlocuit cu Programul „Masă sănătoasă”, cu 1 milion de beneficiari.

„Programul Masă caldă a fost introdus printr-o ordonanţă de urgenţă care avea aplicabilitate pentru anul şcolar anterior. Noi am făcut demersurile încă din timpul verii, avem pachetul legislativ în procedură de avizare pentru a avea o continuitate a programului până la finele anului calendaristic”, a afirmat Deca, după şedinţa de Guvern.

Ea a menţionat că noua Lege a învăţământului preuniversitar prevede Programul „Masă sănătoasă”, cu extinderea numărului de beneficiari la un milion, faţă de 180.000 cât este în prezent.

„Până se pot pregăti actele normative secundare şi se vor face licitaţiile în teritoriu pentru un milion de beneficiari, ne dorim să continuăm cu formula de până acum cu 450 şcoli în programul pilot masă caldă şi aşteptăm toate avizele de pe circuitul interministerial pentru a intra în şedinţă de Guvern şi a fi aprobată. Deci, ne dorim cât de repede să putem pentru şcolile care au fost incluse până acum în program să continuăm programul şi apoi în anul următor să putem extinde la numărul asumat prin legea învăţământului

În privinţa Programului „Cornul şi laptele”, Deca a spus că acesta urmează să fie acordat.

„În privinţa Programului „Cornul şi laptele”, din câte ştiu din discuţiile cu colegii care gestionează programul, urmează să fie acordat, este acordat din fonduri europene. Nu ştiu de problemele din teritoriu. El este gestionat prin Ministerul Agriculturii”, a mai spus ministrul.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version