Educatie

Ministrul Educaţiei: În primele 10 zile de la lansarea în consultare a proiectelor legilor educaţiei, am primit aproape 500 de propuneri

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, în primele 10 zile de la lansarea în consultare a proiectelor legilor educaţiei, s-au primit aproximativ 500 de propuneri.

„Ministerul Educaţiei este în plin proces de consultare pe marginea proiectelor legilor educaţiei. (…) Apreciem caracterul constructiv al propunerilor formulate în cadrul întâlnirilor de până acum, dar şi conţinutul propunerilor transmise pe adresa de e-mail dedicată preluării feedback-ului privind proiectele de legi. Astfel, în primele 10 zile de la lansarea proiectelor în consultare, am primit aproape 500 de propuneri, în mare parte de natură să aducă un plus de calitate textelor proiectelor de lege. Mulţumim!”, a scris Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, seria de consultări a fost deschisă prin discutarea şi acceptarea propunerilor formulate de Consiliul Naţional al Elevilor pe tema legii învăţământului preuniversitar şi a fost urmată de dezbaterea propusă de Alianţa ‘O Voce pentru Educaţie'”.

Joi, au avut loc consultări cu federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar, iar vineri cu federaţiile din învăţământul superior. Vineri este programată şi o dezbatere privind susţinerea Centrelor de Excelenţă.

„Joi, 21 iulie, au avut loc consultări cu federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar (Federaţia Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’ şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ), iar astăzi, 22 iulie, s-au desfăşurat consultări cu Federaţia Naţională Sindicală ‘Alma Mater’ pe marginea proiectului legii învăţământului superior. Tot în cursul acestei zile va avea loc la sediul Ministerului Educaţiei o dezbatere pe tema susţinerii excelenţei prin intermediul Centrelor de Excelenţă, eveniment ce face parte din seria celor 10 dezbateri programate în primele 10 zile de consultări”, a precizat Câmpeanu.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version