Educatie

Ministrul Educaţiei: Dorim creşterea cuantumului burselor din prima zi a semestrului al II-lea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că se are în vedere o creştere semnificativă a burselor, pentru a le face mai atractive şi a se încerca reducerea abandonului şcolar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că se are în vedere o creştere semnificativă a burselor, pentru a le face mai atractive şi a se încerca reducerea abandonului şcolar.

„Avem şi problema hotărârii de Guvern pentru cuantumul minim al burselor, ştiut fiind faptul că Ministerul Educaţiei a solicitat o creştere mai mult decât semnificativă a cuantumului burselor, la burse de performanţă, chiar de cinci ori. La celelalte burse, de asemenea, creşteri semnificative din perspectiva cuantumului minim”, a afirmat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că se doreşte ca această creştere să se aplice din prima zi a semestrului al II-lea, dar a avertizat că ea poate fi pierdută dacă beneficiarul are mai mult de zece absenţe nemotivate pe semestru.

„Această creştere a cuantumului burselor ne dorim să se aplice, din discuţiile cu Consiliul Naţional al Elevilor, din prima zi a semestrului al II-lea, adică din data de 11 ianuarie 2022. Ele ar trebui să fie un motiv pentru reducerea abandonului şcolar, pentru că, odată cu creşterea semnificativă a cuantumului burselor avem şi o condiţie – bursa mai mare, mai atractivă se pierde la 10 absenţe nemotivate pe semestru. Acesta ar trebui să fie un motiv pentru a merge la şcoală”, a explicat Cîmpeanu.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version